Hulpverlening Kampen

Janna Beek

 

- Psycho sociaal therapeut

- Contextueel therapeut

- Contextueel Leertherapeut

- ECP-houder

- EMDR

- Schematherapeut

De ongeziene dag


In 2010 is 'De ongeziene dag' uigekomen. Het idee van dit sprookjesboek ontstond toen ik ziek was. Als eerste kwam de titel in mijn gedachten. Na mijn herstel deed ik onderzoek in de Bijbel en ontdekte dat de dag als persoon wordt aangeduid en zelfs wimpers heeft. En zo diende het verhaal zich aan en ben ik gaan schrijven. Het was een belevenis om dit boek te schrijven. Te zien hoe het verhaal zich aan mij ging ontvouwen en hoe de personages vorm kregen. Gaande weg werd ik gegrepen door wat het betekent om de Dag te zien, te ontvangen, en hoe vaak ik achteloos aan de dag voorbij ben gegaan. En uiteindelijk begreep ik wat het voor ieder mens betekent om wel of niet gezien te zijn.


de ongeziene dag

De Ongeziene Dag is een verhaal over de belevenis van een dag die naar de aarde gaat. Als ze neerdaalt staan de bloemen en dieren op de uitkijk. Ze zijn diep onder de indruk van haar bijzondere licht. Roepida de sprinkhaan sluit onmiddellijk vriendschap met haar. Samen gaan ze op pad, naar de mensen. Maar de mensen zien haar niet en Bitterheid prefereert de nacht. Alleen een spelend meisje heeft haar ontmoet….
Diep teleurgesteld keert ze terug naar het Tijdpaleis. Ze kan niet leven met de gedachte niet gezien te zijn en dient een verzoek in om terug te keren, ditmaal gekleed in Morgenrood. Dan zullen de mensen haar opmerken! Maar wat als haar streven mislukt?
Beeldend kunstenaar Daniël Tavenier zegt over het boek: “Het is een prachtige vertelling. Een universeel verhaal dat raakt aan de kern van het leven, het verlangen om gezien te zijn.”


Het zilverwoud


In 2007 is mijn boek ‘Het Zilverwoud’ uitgekomen. Een boek met prachtige kunst en een aangrijpend verhaal over het zoeken naar zin, geluk en heelwording te midden van menselijk geweld en tegenslag. Over hoop. Over een taal die deze hoop tot uitdrukking brengt. Dit boek kan ook binnen de therapie gebruikt worden.


zilver woud

Een onverstaanbaar woest gebrul komt uit zijn muil. Het overstemt alles. Vragen flitsen door haar heen: wat heeft hem boos gemaakt? Ze heeft hem niet gestoord. Ze heeft hem niet aangeraakt. Ze heeft geen vragen gesteld. Ze heeft Memouisa bedankt. Ze heeft alles gedaan wat haar is opgedragen. Zonder het ooit te hebben meegemaakt weet ze: dit is gevaar.

De hoofdpersoon van dit sprookje zoekt zonder naam haar weg door het Zilverwoud. Dan ontmoet ze Vamir en Memouisa die beloven haar te zullen helpen, maar ze kunnen hun belofte niet waarmaken. Gedesillusioneerd, verwond en wanhopig trekt ze alleen verder. Is er hoop dat ze haar bestemming zal bereiken, nu veel bomen geknakt zijn en er een zwarte schaduw over het Zilverwoud ligt?


De boeken zijn te bestellen op www.jannabeek.nl